Parlofonie / Videofonie

Parlofonie / Videofonie


Parlofonie of videofonie ? Veilig en extra gemak !

Via een videofoon of parlofoon hoor of zie je wie er aan de deur belt ! Het verhoogt niet alleen de veiligheid, maar het is ook een extra gemak.

Van standaard deurpost en/of binnenpost, tot geavanceerde toepassingen waarbij de videofoon bediend kan worden door verschillende binnenposten en huistelefoons, beeld doorsturen naar de tv, opnemen, doorsturen naar het mailadres op het werk, van op gelijk welke binnenpost de deur of het hek openen, … . Analoog, digitaal, geïntegreerd in het domoticasysteem, voor ieders budget bestaat er vandaag de dag een oplossing.

Wat zijn nu de voordelen van een videofoon en parlofoon ?

Videofonie en parlofonie hebben in ieder geval tal van voordelen ten opzichte van de klassieke bel.

Comfort

Je kan de deur of poort van op afstand controleren en openen. Wanneer je met meerdere binnenposten werkt, is de intercomfunctie een extra troef.
Met een handenvrije binnenpost kun je de oproep van op afstand beheren. Je moet dus niet meer naar de binnenpost om de hoorn af te nemen.
Sommige fabrikanten bieden reeds de mogelijkheid aan om hun systeem met behulp van pc of gsm te bedienen.

Privacy

Met een videofoon zie je natuurlijk wie er aanbelt en daardoor kun je opteren ‘niet thuis’ te geven. De keuze ligt hier volledig bij jou !

Veiligheid

Dankzij een parlofoon of videofoon kun je vermijden dat ongewenste personen toegang tot de woning krijgen. Je moet de deur immers niet openen om te weten wie ervoor staat.

 

 

Elektriciteitswerken Huyssens Jurgen